سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نقشه برداری مهندسی(ژئوماتیک)
 

در کل در قسمت منو ما 4 قسمت داریم که یادگیری آن خیلی ساده است

Prog :

به قسمت prog می رسیم که دارای حدود 8 قسمت است که در زیر به مهمترین آنها اشاره می شود .

*****

انتخاب جاب :

1.    انتخاب جاب : در اول برداشت ما باید ابتدا یک جاب به دوربین معرفی کنیم مثلا در شهر رامسر کار می کنیم اسم جاب را TEHRANمی گذاریم .

*****

توجیه کردن دوربین :

2.        در ردیف دوم ما به Set Station می رسیم که در این قسمت می توانیم دوربین را توجیه کنیم که به دو روش است .

الف : هیچ برداشتی نکرده بودیم و فقط یک ایستگاه مثلا " ncc "داریم یعنی یک ایستگاه که به ما از سازمان نقشه برداری داده اند و یا اینکه یک ایستگاه را خودمان به دلخواه زده ایم و به آن مختصات داده ایم"کار را به صورت لوکال شروع کرده ایم".

در این حالت ما بعد از سانتراژ دوربین و تعریف جاب حالا می آییم روی ست استیشن در قسمت Prog و اینتر را می زنیم و حالا به دوربین می گوییم که به چه روشی می خواهیم نقطه ای را که دوربین روی آن سانتراژ است به دوربین معرفی کنیم که دو روش دارد اول اینکه از حافظه بخواند و (اگر قبلا از دیتا منیجر در منو مختصات نقطه را وارد کرده ایم از این حالت استفاده می کنیم . ) و اگر در حافظه نیست ابتدا با  فلش "بالا رو "ما می رویم خط اول و با فلش "جلو رو" می زنیم تا KEYBORD شود و حالا اینتر می زنیم و کد نقطه را وارد می کنیم و اینتر بعدی و x,y,z ایستگاه را وارد می کنیم و اینتر می زنیم به ما در صفحه بعد نشان می دهد که نقطه دارای این مشخصات است ایا درست است؟ در صورت درست بودن ما اینتر می زنیم و حالا در صفحه به مدت زمان خیلی کم می نویسد Set Station و به صفحه بعد می رود که SET ORIANTATION است و در آنجا ما با کلید بالا رو به روی خط اول می رویم و با کلید جلو رو می زنیم تا اینکه  از حافظه و کیبورد رد شود و به انجلl یا زاویه برسد و به شمال نشانه می رویم و اینتر می زنیم و بعد از چند اینتر و انتخاب زاویه یعنی 00 00 00 درجه در صفحه می نویسد Set Oriantation و دوربین به شمال توجیه شده است که ما حالا می توانیم برداشت کنیم .

ب : اگر قبلا برداشت کرده ایم و مختصات را داریم در صفحه ست اورینتیشن ما به جای زاویه باید کیبورد یا اینکه حافظه دوربین را انتخاب کنیم و شماره نقطه و یا کد نقطه را بدهیم و به آنجا ببندیم و دوربین را توجیه کنیم . ولی حتما یادتان باشد که در توجیه از یک ایستگاه به ایستگاه دیگر حتما به پای ژالن قراولروی کرده  و اینتر را بزنیم . با انجام دادن کارهایی که در بالا گفته شد دوربین توجیه شده است ولی حالا باید ببنیم که با چه مقدار خطا توجیه شده است برای اطمینان از اینکه خطا قابل قبول است یا نه باید رفرکتور را بر روی همان ایستگاه گرفته و به رفرکتور قراولروی کرده و نقطه را بخوانیم بعد از این کار مختصات بدست آمده را با مختصات همان نقطه که قبلا برداشت شده است مقایسه کنیم اگر در حد کمتر از یک سانتی متر بود تقریبا قابل قبول است البته ذکر یک نکته اینجا لازم است که بگویم و آن اینکه ممکن است خطای ارتفاعی ما در حد چند سانتی متر باشد که مهم نیست . حال اگر خطا قابل قبول نبود باید چه کاری انجام دهیم . بهترین کار این است که اگر ایستگاه مهم دیگری داریم که به آن ایستگاه دید هم داریم نسبت به آن توجیه کنیم . منظور از ایستگاه مهم این است که ایستگاه اصلی باشد و از ایستگاههای کمکی یا فرعی نباشد . در غیر اینصورت بهتر است که علت خطا را پیدا کنیم و یا اینکه یکبار دیگر دوربین را به همان دو ایستگاه توجیه کنیم .

 و اما برای یادگیری موارد زیر به ادمه مطلب رجوع کنید

پیاده کردن نقاط با توتال استیشن لایکا تی سی 805

برداشت توپوگرافی و کد دادن به نقاط توسط لایکا تی سی 805

فرق دکمه DIST  و دکمه ALL در لایکا تی سی 805

کار دکمهDSPدر لایکا تی سی 805 چیست

تخلیه دوربین تی سی 805

وارد کردن در SDRmap




موضوع مطلب :

ارسال شده در: پنج شنبه 90 فروردین 4 :: 3:44 عصر :: توسط : جعفر نوری

 
درباره وبلاگ
آرشیو وبلاگ
لوگو

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 36
بازدید دیروز: 0
کل بازدیدها: 319473